Episode 1.0

december 7th, 2006  |  by | Published in Podcast  |  7 Comments

Jaaaaaaa! Episode 1.0 is een feit! Nog zonder prijswinnaars, maar mét een interview met Björn Wijers van Simuze.nl.

In deze aflevering hoor je:

Responses

 1. Marco Raaphorst says:

  december 8th, 2006 at 12:56 (#)

  Interessant interview met Bjorn!

 2. BjornW says:

  december 8th, 2006 at 15:18 (#)

  In het interview geef ik aan dat het niet mogelijk is om CC en BUMA/STEMRA lid te zijn en dat dit komt door bepaling 8b. Dat is niet helemaal correct. Dit moet zijn artikel 8.2.

  Hierin staat namelijk:

  Artikel 8

  ‘2. In het bijzonder verstaat de auteur dat hem als gevolg van de overdracht omschreven in artikel 2 niet is toegestaan tijdens de duur van deze overeenkomst het muziekauteursrecht op het repertoire nog eens aan een derde te leveren’

  bron: BUMA exploitatie contract d.d. 14 oktober 1992

  Ook in het STEMRA contract staat een vergelijkbaar stuk:

  Artikel 8

  ‘2. In het bijzonder verstaat de auteur dat hem als gevolg van de overdracht omschreven in artikel 2 niet is toegestaan tijdens de duur van deze overeenkomst het muziekauteursrecht de mechanische reproductierechten zelf te exploiteren en te handhaven’

  bron: STEMRA exploitatie contract d.d. 14 oktober 1992

  Vooral in het artikel bij het STEMRA contract is het direct duidelijk dat je hiermee een deel van je autonomie opgeeft en je dus expliciet je rechten exclusief dient af te staan. Uiteraard zijn er nog meer artikelen uit de contracten die hier mee van doen hebben, maar dit vond ik de meest in het oog springende en voor mij en andere niet juristen de meest duidelijke.

 3. Kitty says:

  december 11th, 2006 at 00:06 (#)

  Ik heb net jullie podcast 1.0 geluisterd en heb er geen spijt van. Ondanks dat, duurde het interview over de auteursrechten wel erg lang voor iemand die daarin niet echt geinteresseerd is. Hoe dan ook, mijn complimenten!

 4. Lykle says:

  december 11th, 2006 at 13:20 (#)

  Hoi Kitty,

  Auteursrechten en wat er op dit moment wel en niet mee kan is hartstikke belangrijk voor indie bandjes! Zullen we de volgende keer iets meer van de inhoud aankondigen? Dan weet je waar je aan begint 🙂 Maarre, als het goed is, kon je wel heel makkelijk naar het volgende hoofstuk springen om de saaie stukken over te slaan, of niet?

 5. Kitty says:

  december 12th, 2006 at 14:25 (#)

  Uhm, dat heb ik niet geprobeert, ik zal het de volgende keer eens testen. En ik begrijp helemaal hoe belangrijk het is iets over auteursrechten te weten, maar jullie gesprek was erg gedetaileerd en lang, als persoon die niets met auteursrechten te maken had heb ik niet het hele stuk zitten luisteren. Je houdt het niet interessant voor mij, zeg maar. Hoe dan ook, ik moet de andere afleveringen nog luisteren…

 6. Lykle says:

  december 12th, 2006 at 16:18 (#)

  Hoi Kitty,

  Dan proberen we het de volgende keer interessanter te maken, zonder de belangrijke details over het hoofd te zien. bedankt voor je commentaar!

 7. Episode 1.0 van Lopend Vuur is uit! | Lykle de Vries says:

  januari 19th, 2011 at 17:50 (#)

  […] Episode 1.0 at Lopend Vuur […]


Agenda