Tuneglue

december 15th, 2006  |  by | Published in Nieuws  |  4 Comments

AMSTERDAM – Platenmaatschappij EMI heeft een website genaamd tuneglue gelanceerd waar muziekliefhebbers nieuwe artiesten kunnen ontdekken die aansluiten bij hun smaak. De site gebruikt van gegevens van de ‘sociale muzieksite’ Last.fm.

nu.nl/internet | EMI en Last.fm lanceren ‘muziekplattegrond’

Last.fm zelf is stukken boeiender aangezien je daar de muziek ook echt kunt luisteren en je interactie met andere liefhebbers hebt. Beetje een halfbakken poging van EMI om mee te doen in de wereld van Web 2.0. Last.fm zal wel goenoeg pleuro’s aan het uitlenen van hun data verdienen…

Blogged with Flock

Responses

 1. Marco Raaphorst says:

  december 16th, 2006 at 11:28 (#)

  Vaag. Mijn label DiSfish is ook benaderd door Last.fm maar ik twijfel erg, mede door dit soort deals. Last.fm wil zich heel erg gaan richten op Creative Commons, maar als ik het zo zie zou het best weleens kunnen om geld te besparen… niet goed!

 2. Ard says:

  december 16th, 2006 at 12:15 (#)

  De muziek van mijn label Rara Records heb ik wel op last.fm gezet. Last.fm is een enorme community waar muziekliefhebbers nieuwe muziek leren kennen. Ik zou zo snel geen nadelen voor een indielabel op last.fm kunnen bedenken.

 3. Marco Raaphorst says:

  januari 3rd, 2007 at 12:00 (#)

  Ik denk het ook. Heb nog wat contact met Last.fm hierover gehad afgelopen maand. Ze noemen Last.fm “advertising supported freenet” met een grote voorkeur voor Creative Commons muziek. Ze hebben veel contact met mensen van CC, Magnatune en staan erg open voor discussie hierover, dus dat zit wel snor denk ik.

 4. Episode 2 :: Lopend Vuur says:

  januari 25th, 2013 at 10:35 (#)

  […] door onidentificeerbare individuen, we de winnaars van de Grolsch Grote Prijs bespreken en ook nog TuneGlue aan een nadere inspectie […]


Agenda