About

Over Lopend Vuur

Lopend Vuur (omdat muziek geen hobby is) gaat op zoek naar Indie labels en acts die er voor gáán. Die een tomeloze inzet van muzikaliteit en creativiteit koppelen aan een nuchtere houding die ervoor zorgt dat al die moeite niet voor niets is.
Welke acts in Nederland slagen erin om die twee ogenschijnlijk tegenstrijdigheden te verbinden?
En welke Indie-labels snappen dat het voeren van een label iets anders is dan het liefdevol bedrijven van filatelie?

Crew:

ArdArd Boer – intiatiefnemer
Ard is directeur van New Music Labs en labelmanager van Rara records. Label van onder meer Blues Brother Castro, Propeller en Vladimir. Ard is voortdurend op zoek naar nieuwe muziek maar ook naar nieuwe manieren van omgaan met muziek.Velen zeggen dat het tegenwoordig makkelijker dan ooit is om je muziek te maken en uit te brengen maar dat maakt het vaak wel lastiger om het koren tussen het kaf te vinden. Met Lopend Vuur probeert Ard dan ook zoveel mogelijk spelden in de muzikale hooiberg op te duikelen en zoveel mogelijk mensen hier kennis mee te laten maken.

LykleLykle de Vries – intiatiefnemer
Lykle is één van De Ondernemers en probeert de wereld een stukje leuker, blijer, mooier en beter te maken door er wat ondernemerschap aan toe te voegen.Uit eigen ervaring (in bands als Noon en Oyster) weet Lykle dat het succes in Nederland Muziekland niet vanzelf komt. Daarom vindt hij het de moeite waard om, web2.0-stylee, zoveel mogelijk kennis en informatie over en voor de muziekbusiness beschikbaar te maken voor bands.

pasfoto_09_martijnMartijn Crama – Coördinator Lopend Vuur Arnhem
Martijn heeft zijn eigen muziekonderneming (Music United). Hij is verantwoordelijk voor het management van Florian Wolff en geeft persoonlijke coaching aan muzikanten variërend van middelbare scholier tot master-student hoe je jezelf organiseert en op de kaart zet. Verder houdt Martijn een weblog bij met allerlei tips en trucs op management gebied en speelt graag een rol in het ‘nieuwe’ denken. Voor Lopend Vuur zal hij vanuit Arnhem muziek introduceren, en de krenten uit de pap vissen.


Agenda