Believeisadoubt gaat naar Birmingham (deel 3)

maart 7th, 2009  |  by | Published in Blog, Nieuws, Pitch, Tour Report, Voorpagina

06-03-2009 BelieveisaYardBird

Voordat we over de dag van vandaag beginnen, eerst nog even een korte terugblik op gisteravond. Na de jamsessie in de bar van het hotel was het tijd voor echte muziek. Bij binnenkomst werd het Fons al snel duidelijk dat zijn voeten pas echt van de vloer komen onder het genot van Birminghamse jazz en een fiks aantal potten bière. Zoals jullie kunnen zien op de foto waren Robert en Coen het roerend met elkaar eens: Jazz is echt te gek! De avond werd natuurlijk afgesloten met een klassiek blote billen feest in de gangen van het hotel.

jazz-is-echt-te-gekDeze ochtend hadden we het er toch wat zwaarder mee dan de voorgaande ochtenden. Het mannelijke Engelse ontbijt met veel vette worst en bonen ging dan ook moeizaam naar binnen. Na een half uur lag iedereen weer netjes in bed, om twee uur later iets fitter te kunnen vertrekken richting de ‘Acces to Music Studios’: de Engelse variant van de Academie voor Popcultuur. In dit gebouw -wat leek op een groot studentenhuis- kregen we een rondleiding van een jongen die telkens al klaar was met zijn verhaal voor de laatste man het lokaal had bereikt. Ook hebben we genoten van een wel heel experimentele waailamp op gitaar, die volgens ons elke dag netjes zijn eigen pony bijknipt.

Hierna was het tijd voor een lekkere bak koffie in een parkje middenin het centrum. Normaal gesproken is Fons altijd de treuzelkont van de band, ditmaal was het Coen die met zijn fanatieke, Japanse fotografeerskills de groep regelmatig ophield. Soms waren we hem zelfs helemaal kwijt. Dan hoorden we hem ergens om een hoekje ruzie maken met de plaatselijke krantenboer die er niet van gediend was gefotografeerd te worden.

Vanavond doen we het rustig aan: het bier ligt koud in de wasbak en we spelen poker met wattenstaafjes bij gebrek aan beter. Frutti di mare!!

Believeisadoubt

Comments are closed.


Agenda