Debuutalbum The Black Atlantic komt uit op Beep! Beep! Back up the Truck

augustus 3rd, 2009  |  by | Published in Blog, Nieuws

In A Cabin With sessie

Na twee jaar internationaal touren zonder album vertrok The Black Atlantic eind 2008 met het internationale opnameproject ‘In A Cabin With‘ naar de staat New York om daar hun debuutalbum op te nemen in een blokhut in Saranac Lake (NY), in het hart van de Adirondack Mountains. Op het album getiteld ‘Reverence for Fallen Trees’ zijn onder andere speciale bijdragen te horen van het uit Brooklyn afkomstige The Antlers en van Kim Janssen, die vlak voor de opnames toetrad tot de vaste bezetting van de groep.

Samenwerking

Beep! Beep! Back up the Truck is zeer verheugd met deze nieuwe muzikale aanwinst. ‘De gebalanceerde combinatie van ambient sounds, gelaagde zang en naar ‘Sub Pop’ knipogende folk-pop van The Black Atlantic is een zeer welkome aanvulling op het aanbod van ons label’, aldus medeoprichter van het label Nicolai Adolfs.

‘Al sinds de oprichting van Beep! Beep! ben ik fan van de bands, de esthetiek en de filosofie van het label. Het is een familie en een professioneel bedrijf tegelijk’, vermeldt frontman en bandleider Geert van der Velde.

Beep! Beep! Back up the Truck zal het album later deze maand aanbieden op haar site als gratis download. Vanaf heden zijn er twee exclusieve previews van het album te beluisteren op www.beepbeep.nl.

Albumpresentatie(s)

Op 21, 22 en 23 Augustus zal de band tijdens het Noorderzon festival hun album in een speciale salonkamersetting presenteren in het Prinsenhof te Groningen.
Op Vrijdag 25 September vindt de officiële presentatie (CD + LP) plaats in dB’s te Utrecht.

NL / EU tour

Vanaf september tot oktober zal de band ‘Reverence for Fallen Trees ‘ promoten in heel Europa met een veertigtal liveshows. Vanaf 31 Augustus, 10 dagen lang door heel Nederland in huiskamers samen met het Brits-Amerikaanse akoestische duo Rue Royale. En, vanaf 22 september 4 weken lang als directe support voor de Engelse band Windmill.

Comments are closed.


Agenda