Live op 28 april 2011: Eisenhower!

april 15th, 2011  |  by | Published in Nieuws

Eisenhower is een vierkoppige stevige rockformatie uit Groningen. De band is begonnen in 2008 en won in 2009 met hun eerste materiaal meteen het Rode Oortjes Festival in Groningen, een talentenjacht voor ongesigneerde bands uit Noord Nederland. De jury prees Eisenhower met name om de “combinatie van rauwe rootsrock met vierstemmige vocale harmonieën”. Hierna dook Eisenhower onmiddellijk in de SquareWave Studio in Groningen in om hun eerste EP op te nemen.

Donderdag 28 april, vanaf 21.00 uur, in de USVA. Klik hier om je op FaceBook aan te melden als aanwezige.

Meer over Eisenhower

Momenteel is Eisenhower bezig met het werken aan nieuw eigen materiaal en met het spelen van zoveel mogelijk live optredens. Het doel is om in 2010 de studio in te gaan en een volwaardige langspeler op te nemen. De band vult op dit moment met 12 eigen nummers een uur durende set met ronkende bassen, scheurende gitaren, beukende drums en meebrulrefreinen. Ook heeft de band zich een aantal covers meester gemaakt, variërend van Queens ‘Fat Bottomed Girls’ en Genesis’ ‘Land of Confusion’ tot de Backstreet Boys’ ‘Everybody’ in een hard jasje.

De invloeden van Eisenhower variëren van oude rock bands zoals Led Zeppelin, Uriah Heep, Black Sabbath en Deep Purple tot de meer hedendaagse (hard)rock bands zoals Wolfmother, The Parlor Mob, Tool en Audioslave. Eisenhower is op zoek naar representatie in de vorm van een label en/of management die heil ziet in deze de nummers en de energieke podiumpresentatie van de band.

http://www.eisenhowerband.com/
http://www.myspace.com/eisenhower

Comments are closed.


Agenda