Buma wakker worden!

mei 4th, 2007  |  by | Published in Nieuws  |  3 Comments

Bijna anderhalf jaar geleden beloofde de auteursrechtenorganisatie BumStemra op Noorderslag 2006 dat het mogelijk werd voor aangesloten artiesten om hun werken onder verschillende licenties uit te brengen. Tot op heden is dit nog niet gebeurd.

Veel artiesten willen tracks gratis ter beschikking van derden stellen voor promotionele doeleinden zoals bijvoorbeeld podcasts. Voor de aangesloten artiesten bij BumaStemra is dit niet mogelijk. Je kunt je alleen bij hen aansluiten als je alle werken volledig beschermt. Aangezien BumaStemra een wettelijk monopolie heeft op het beheren van auteursrecht voor muziek laat dit weinig keus aan de artiesten. Met name voor nieuwe muzikanten is het zo erg moeilijk om aandacht te krijgen voor hun muziek.

In de VS is het al wel mogelijk voor artiesten om hun werken onder verschillende licenties te beheren. Het online indieplatform Lopend Vuur roept de BumaStemra middels een petitie op dit voorbeeld te volgen en werk te maken van het flexibiliseren van de auteursrechten voor de aangesloten artiesten . Je kunt deze petitie vinden op http://www.ipetitions.com/petition/bumawakeup/.

Responses

 1. Greg says:

  mei 5th, 2007 at 00:34 (#)

  jaaah! heel goed initiatief! en als ze niet willen of kunnen, laat het dan maar heeel snel op de politiek agenda belanden…
  evt via een partij voor de liedjes
  cheers!
  greg

 2. frank says:

  oktober 26th, 2007 at 09:35 (#)

  kutwebsite ik moet informatie van joop buma lijers

 3. frank says:

  oktober 26th, 2007 at 09:35 (#)

  drtyreryery


Agenda