Ook VNO-NCW klaagt over BumaStemra

februari 6th, 2008  |  by | Published in Blog, Nieuws, Voorpagina  |  5 Comments

MOMI klaagt vandaag over een dreigend schrijven dat zij van BumaStemra mochten ontvangen. Maar MOMI moet niet denken dat de kous af is met deze ene brief, neen het is slechts het begin van het einde! Want er zijn nog véél meer instanties die tegenwoordig her en der aankloppen voor de inning van auteursrechten en vergelijkbare rechten. Vriend Raaphorst bericht daar ook regelmatig over, en onderneemt ondertussen, samen met de Nederlandse Horeca, een tegenactie.

Kleine ondernemer MOMI mag zich echter gesteund voelen door de Vader der Nederlandse Ondernemers: Bernard Wientjes. Meneer Wientjes is voorzitter van VNO-NCW, de grootste ondernemers-organisatie van Nederland. In december van vorig jaar ging hij al langs bij de minister om een petitie met 10.000 handtekeningen aan te bieden of het ook een beetje minder kon:”Ondernemers vinden het heel reëel dat erbetaald moet worden voor muziek, maar niet dat er vier, vijf zes verschillende organisaties los van elkaar aan de deur staan met deurwaarders die langs komen om precies te berekenen hoeveel radio’s er in een bedrijf staan”.

Bekijk de video met de boodschap van Bernard Wientjes hier.

Responses

 1. Storm says:

  februari 6th, 2008 at 20:37 (#)

  Kleine ondernemer MOMI. Verdorie en die peter maar zeggen dat het hobby is!

 2. harrie says:

  februari 6th, 2008 at 21:11 (#)

  een jaar of wat geleden klaagden de grote platenmaatschappijen toch ook al omdat de curve tussen het geincasseerde bedrag en het uitbetaalde deel een nogal vreemde vorm had……

 3. peter says:

  februari 6th, 2008 at 22:07 (#)

  Ik wil hierbij nogmaals benadrukken dat MOMI een weblog is zonder winstoogmerk. We zijn geen officiele organisatie en er gaat geen geld in om. Ook worden er geen advertenties geplaatst.

  Ik als persoon ben wel degelijk kleine ondernemer maar mijn ondernemerschap heeft niets met MOMI te maken.

  MOMI is niet het enige weblog die mail kreeg van BUMA/STEMRA. Araglin.nl ging ons enkele dagen terug voor. En we zullen vast meer gezelschap krijgen.

 4. Storm says:

  februari 7th, 2008 at 10:29 (#)

  Je hebt ook ondernemingen zonder winstoogmerk hoor Peter.

 5. Lopend Vuur » Nieuws Voorpagina » BumaStemra doet stapje terug says:

  februari 8th, 2008 at 15:03 (#)

  […] deze blogpost kon je lezen dat BumaStemra gisteren verschillende weblogs heeft gesommeerd om een licentie af te […]


Agenda