Persbericht: Krause wint Lopend Vuur Pitch en platencontract bij SonyBMG

maart 19th, 2008  |  by | Published in Blog, Nieuws, Pitch, Voorpagina  |  9 Comments

Krause bij SonyBMG

One-woman electropopband Krause heeft de Lopend Vuur Pitch gewonnen. Krause was naast Audiotransparent, Believeisadoubt, The Black Atlantic en Them Apples één van de vijf geselecteerde artiesten voor de Lopend Vuur Pitch.

Gedurende de Pitch heeft iedere finalist samen met experts van binnen en buiten de muziekindustrie hard gewerkt aan zijn eigen ondernemingsplan. SonyBMG heeft het meest veelbelovende plan, dat van Krause, beloond met een platencontract ter waarde van 20.000 euro. Dit betekent dat het door Krause opgestelde plan ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Krause is Susanne Clermonts. Ze heeft tijdens de Pitch samen met experts Erwin Blom (www.thecrowds.nl) en Jan Pier Brands (Wham! Wham! Records) gewerkt aan een ondernemingsplan dat precies op maat is voor haar act Krause: “Ik ben blij dat ik door het winnen van de Lopend Vuur Pitch door kan gaan naar een volgend niveau, en dat ik daarbij zelf zoveel invloed houd op hoe dat zal gaan.”

SonyBMG gaat ook de vier overige deelnemers aan de Lopend Vuur Pitch waar mogelijk ondersteunen bij het uitvoeren van hun plannen. Zowel bands als SonyBMG denken dat er nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van businessmodellen en creativiteit in de muziekindustrie . Albert Grootoonk, marketingmanager van SonyBMG: “Het traditionele model waarbij de platenmaatschappij zich alleen bezig hield met het verkopen van geluidsdragers staat onder druk. Platenmaatschappijen en artiesten moeten op zoek gaan naar nieuwe vormen van samenwerken waarbij wat goed is voor de platenmaatschappij ook goed is voor de artiest en vice versa.”

De Lopend Vuur Pitch is vorig jaar december begonnen met een open inschrijving waarop meer dan honderd artiesten reageerden. Op 1 februari van dit jaar zijn uit deze inschrijvingen door SonyBMG en Lopend Vuur de vijf beste artiesten geselecteerd. Zij hebben twee weken later in Leeuwarden samen met experts hard gewerkt aan hun eigen ondernemingsplan. De experts bestonden onder meer uit Andrew Dubber, Jan Douwe Kroeske, Marco Raaphorst en Joey Ruchtie. De deelnemers hebben uiteindelijke plannen afgelopen vrijdag ingeleverd tijdens de Pitch Showcase in een bomvolle Vera in Groningen.

Het organiserende indieplatform Lopend Vuur is erg tevreden over het verloop van de Pitch. Mede-intiatiefnemer Ard Boer: “De Lopend Vuur Pitch heeft zich bewezen als een uitstekende gelegenheid om de kracht van onafhankelijke artiesten en grote platenmaatschappijen te bundelen. Omdat de getekende artiest zijn eigen plan opstelt blijft de geloofwaardigheid gewaarborgd en kan er tevens gebruik gemaakt worden van de slagkracht en het netwerk van een grote platenmaatschappij.”

Lykle de Vries, mede-initiatiefnemer van de Pitch, ziet veel kansen voor de vijf deelnemende artiesten aan de Pitch. “Niet alleen experts uit de muziekindustrie maar ook internetspecialisten, marketeers en communicatiedeskundigen hebben samen met de bands vijf sterke ondernemingsplannen ontwikkeld. De vier bands die niet getekend zijn mogen met hun plan gaan en staan waar ze willen en bijvoorbeeld een andere investeerder aan de haak slaan. Je zou bij de Pitch dus eigenlijk kunnen spreken van 1 winnaar en 4 winnaars.”

Over Lopend Vuur:

Lopend Vuur (omdat muziek geen hobby is) gaat op zoek naar Indie-labels en acts die er voor gáán. Die een tomeloze inzet van muzikaliteit en creativiteit koppelen aan een nuchtere houding die ervoor zorgt dat al die moeite niet voor niets is. Welke acts in Nederland slagen erin om die twee ogenschijnlijk tegenstrijdigheden te verbinden? En welke Indie-labels snappen dat het voeren van een label iets anders is dan het liefdevol bedrijven van filatelie?’ Beluister de podcast op www.lopendvuur.nl.

Responses

 1. Arno says:

  maart 19th, 2008 at 20:31 (#)

  Gefeliciteerd Susanne! 😀
  En proficiat heren van Lopend Vuur met een geslaagd experiment!

 2. kitty says:

  maart 19th, 2008 at 23:19 (#)

  Voila, gefeliciteerd aan Susanne en jullie inderdaad (: Dat het nog maar een mooi vervolg gaat krijgen!

 3. Marcel Boere says:

  maart 20th, 2008 at 03:45 (#)

  Susanne, gefeliciteerd! Je stond al in mijn playlist op lopendvuur :)…

 4. Rene says:

  maart 20th, 2008 at 12:31 (#)

  Gefeliciteerd!!

  Ik ben nu eigenlijk wel heel benieuwd wat de sterkste / doorslaggevende punten waren waardoor Krause de pitch gewonnen heeft.

 5. Wiebren says:

  maart 20th, 2008 at 13:00 (#)

  Super gedaan! Hartstikke gefeliciteerd! Wacht in spanning de Grote Doorbraak af!

 6. 3 maal verloren; opwindend! | Marco Raaphorst says:

  maart 20th, 2008 at 17:17 (#)

  […] ik tijdens de Lopend Vuur Pitch heb begeleid, Them Apples won geen platencontract bij Sony (winnaar Krause, […]

 7. Martini baby says:

  maart 20th, 2008 at 17:30 (#)

  Gefeliciteerd!

  Maar Believe is a Doubt is en blijft voor mij de echte topper!!!!!!

 8. Patrick Groverpop says:

  maart 21st, 2008 at 01:02 (#)

  Geweldig en helemaal verdiend …. doe er wat moois mee!

 9. Susanne says:

  maart 21st, 2008 at 10:43 (#)

  Dank voor alle felicitaties! : )
  Rock on!


Agenda